Laulunkirjoitus-, puheääni- ja muut valmennukset

Ville Laaksonen
Muut valmennukset

Moving Voice - Formantit ja resonanssit laulunopetuksessa

Tässä vuorovaikutteisessa workshopissa esitellään Moving Voice -konsepti ja sen keskeisimpiä harjoituksia. Moving Voice on tieteelliseen tutkimukseen perustuva lähestymistapa ja kokoelma työkaluja äänenkäytön harjoittelemiseen. Huomio on kehon eri osien tarkoituksenmukaisessa liikkeessä suhteessa kulloinkin laulettavaan äänenkorkeuteen ja soundiin. Moving Voice tarjoaa tehokkaita harjoituksia ja harjoitusstrategioita, jotka auttavat laulajia kehittämään äänenkäyttöään vaivattomammaksi ja ilmaisuvoimaisemmaksi.

Kurssilla käsitellään esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

  • Mitä formantit ovat?
  • Miten hyödyntää niitä laulussa ja opetuksessa?
  • Kuinka tehdä belttaamisesta helppoa olemalla tietoinen formanteista?
  • Miksi vokaaleilla on väliä ja miksi niitä on hyvä opetella ääntämään eri tavoin?
  • Kuinka vokaalit vaikuttavat äänihuulten värähtelyyn?
  • Milloin on hyödyllistä laulaa nasaalisti?

Kurssi on suunnattu laulunopettajille ja aiheesta kiinnostuneille laulajille. Seuraava kurssi järjestetään 13.1.2024 klo 12-18. Kurssin hinta 100 euroa.

Ilmoittaudu tästä
Moving Voice - Läsnäoleva kuunteleminen ja autenttinen ilmaisu

Lauluilmaisun harjoittelemisessa keskitytään usein enimmäkseen tekstiin, sen tulkintaan ja ilmaisuun. Tällä kurssilla otetaan toinen näkökulma - musiikin sisältö. Harjoittelemme läsnäolevaa kuuntelemista, jonka avulla pystymme vapauttamaan omaa ilmaisuamme ja herkkyyttämme. Harjoitusten tuloksena laulusta tulee merkityksellisempää yleensä sekä itselle että yleisölle. Harjoituksista on monesti apua myös laulajille, jotka kärsivät jännittämisestä tai liiasta itsekriittisyydestä.

Kurssi on suunnattu kaiken tasoisille laulajille ja laulunopettajille. Kaikki osallistujat saavat henkilökohtaista opetusta. Seuraavan kurssin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittaudu tästä
Puheäänen valmennus

Haluaisitko puheääntäsi selkeämmäksi, kantavammaksi ja uskottavammaksi? Väsyykö tai käheytyykö äänesi joutuessasi puhumaan pidempiä aikoja? Sovellamme valmennuksessa hengitys- ja ääniharjoituksia puheääneen. Yksinkertaisten harjoitusten avulla saat puheeseesi enemmän kuuluvuutta vähemmällä vaivalla sekä nopeutat rasituksesta palautumista. Puheäänen valmennus soveltuu kaikille puheammattilaisille, esimerkiksi opettajille, konsulteille, myyjille jne.

Puheäänen valmennusta on saatavilla yksityistuntien muodossa 55 minuuttia / 85 euroa. Lisäksi räätälöin mielelläni sopivan kokonaisuuden yrityksesi tai yhteisösi tarpeisiin.

Varaa tunti!
Laulunkirjoitusvalmennus

Haluaisitko kehittää kykyjäsi laulunkirjoittajana? Oletko jumissa jonkin kappaleesi kanssa, etkä tiedä miten oikein edetä? Tarvitseeko tekstisi hiomista tai sävelesi vielä tarttuvamman koukun? Haaveiletko omien laulujen kirjoittamisesta, mutta et oikein tiedä, mistä lähtisit liikkeellee? Laulunkirjoitusvalmennuksessa saat työkaluja erilaisten musiikin tekemiseen liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi. Jos olet aloittelija, voimme käydä läpi perustekniikoita sekä laulunkirjoituksen apuvälineitä ja ohjelmistoja. Pidemmällä olevien kirjoittajien kanssa menemme syvemmälle lauluntekoprosessiin. Valmennuksen johtoajatuksena on oman persoonallisen musiikintekijyyden vaaliminen ja kehittäminen.

Minulla on yli 20 vuoden kokemus säveltämisestä, sanoittamisesta ja tuottamisesta. Laulujani on julkaistu lukuisilla äänitteillä ja niitä ovat esittäneet itseni lisäksi monet eri laulajat, mm.
Antti Tuisku ja Riikka Timonen. Olen myös käynyt Sibelius-Akatemiassa vuoden kestävän Hittitehdas-lauluntekijäkoulutuksen sekä myöhemmin opettanut samalla kurssilla. Näiden kokemusten pohjalta, minulla on hyvät eväät jakaa osaamistani eteenpäin kaiken tasoisille lauluntekijöille.

Laulunkirjoitusvalmennusta saat yksityistuntien muodossa.

Varaa tunti!