Laulunopettaja Ville Laaksosen biografia

Ville Laaksonen
Biografia

Ville Laaksonen on helsinkiläinen muusikko ja laulupedagogi sekä Sibelius-Akatemiasta valmistunut Musiikin Maisteri. Laaksonen opiskeli pääinstrumentteinaan pop/jazz-laulua, klassista pianoa sekä klassista laulua. Proseminaarityössään hän tutki Cathrine Sadolinin pedagogista ajattelua sekä Complete Vocal Techniquen pedagogiikkaa. Maisterin tutkielman aiheena hänellä oli taiteilijuuden opettaminen laulunopetuksessa. Laaksonen valmistui valtuutetuksi CVT-opettajaksi Kööpenhaminan Complete Vocal Institutesta vuonna 2009. Hän on myös toiminut Complete Vocal Technique -kirjan suomenkielisen laitoksen oikolukijana.

Laaksonen päivittää tietojaan säännöllisesti. CVT:n lisäksi Hän on opiskellut kursseilla ja yksityistunneilla eri tekniikoita ja metodeja - mm. Estill Voice Training (EVT) ja Speech Level Singing (SLS). Hän osallistuu säännöllisesti myös laulun ja äänenkäytön konferensseihin (mm. PEVOC, Eurovox ja ICVT), joissa hän on myös luennoinut vuodesta 2011 lähtien. Viime aikoina Laaksonen on kehittänyt uusia opetusmenetelmiä laulamisen eri osa-alueisiin. Moving Voice on Laaksosen kehittämä lähestymistapa. Se ottaa huomioon laulamisen kokonaisvaltaisuuden ja tukeutuu ajankohtaiseen tutkimustietoon.

Laaksosen osaamista hyödyntävät niin levyttävät artistit, TV-kilpailujen tähdet, näyttelijät kuin ihan aloittelevatkin laulajat. Ville Laaksosen laajaan opetuskokemukseen kuuluu yksityisopetuksen lisäksi koulutuksia kuoroille, teattereille, musikaalinäyttelijöille ja musiikkituottajille Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hän on toiminut Sibelius-Akatemiassa laulun tuntiopettajana. Laaksonen on myös kokenut laulutuottaja ja -valmentaja, johon luottavat niin artistit, tuottajat kuin levy-yhtiötkin.

Laulun opettamisen lisäksi Laaksonen on monipuolinen laulaja, säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja. Laulajana hän on perehtynyt ennen kaikkea nykypopulaarimusiikin tyyleihin, mutta on opiskellut myös klassista ja jazz-laulua. Hän hallitsee toki myös muiden tyylien tunnuspiirteet ja tekniikat. Musikaaleista Laaksosella on kokemusta esiintyjänä esimerkiksi Helsingin Kaupunginteatterin Miss Saigonista. Hän on esiintynyt yli 100 miljoonalle TV-katsojalle Suomen edustajan kansainvälisessä New Wave -laulukilpailussa Latvian Jurmalassa.

Ville Laaksonen julkaisi debyyttilevynsä 'Spaces Between Memories' keväällä 2015. Säveltäjänä ja sovittajana Ville Laaksonen on työskennellyt mm. Nightwishin ja Antti Tuiskun levyillä. Hänen sävellyksensä ovat olleet kaksi kertaa ehdokkaina Suomen Euroviisukarsinnoissa Riikka Timosen esittäminä. Vuonna 2004 Riikan esittämä Toarie sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Laaksonen säveltää myös elokuva- ja kuoromusiikkia.

Ville Laaksosen musiikkia ja laulua voi kuunnella alta löytyvästä soittimesta. Tutustu myös Laaksosen
opetusfilosofiaan sekä hänen blogiinsa.